Περιβάλλον Καραμανλή: Οι επισημάνσεις Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Περιβάλλον Καραμανλή: Οι επισημάνσεις Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα

Δημοσίευση: 5:12 μ.μ. | 9/2/18

Την αναφορά του πρώην υπουργού Υγείας και νυν επιτρόπου ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα στα θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης επιβεβαιώνουν από το περιβάλλον Καραμανλή

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζεται ότι, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του πρώην υπουργού Υγείας και νυν Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε για την υπόθεση Novartis, απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που υποστηρίζει ότι εκείνος προχώρησε στις παραγγελίες περισσότερων από το αναγκαίο εμβολίων για τον ιό Η1Ν1 παραπλανώντας τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Επικαλέστηκε οδηγίες και επιστολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και την πίεση που ασκούσε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου για πληρέστερη κάλυψη των πολιτών, στον οποίο ο τότε πρωθυπουργός είχε απαντήσει δια επιστολής, αλλά και το γεγονός ότι οι διάδοχοι του στο υπουργείο Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν πει ότι σωστά διαχειρίστηκε την υπόθεση η προηγούμενη κυβέρνηση.

“Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ‘ψευδομάρτυρας’ λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμη παραπάνω αστείο ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου κι οι δημόσιες δηλώσεις πριν την κυβερνητική επιτροπή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα”, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών