Ποσό 2,5 εκατ. ευρώ θα δοθεί στα σχολεία της Κρήτης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ποσό 2,5 εκατ. ευρώ θα δοθεί στα σχολεία της Κρήτης

Δημοσίευση: 3:11 μ.μ. | 8/2/18

Αναβαθμίζεται ο ψηφιακός εξοπλισμός των σχολείων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το ποσό των 2.500.500 ευρώ θα δοθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 για τη συμπλήρωση - αναβάθμιση ψηφιακού εξοπλισμού υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας
και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Συγκεκριμένα σήμερα μπήκαν οι υπογραφές στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή στο ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, έργων που συμπληρώνουν και αναβαθμίζουν τον ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτης, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Η πρόσκληση εκδίδεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης. Οι προτάσεις των έργων θα υποβληθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Πρόκειται για μια σημαντική δράση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος μιας και η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής  στην εκπαίδευση αποτελεί βασική προϋπόθεση , για τη δημιουργία ενός σχολείου, το οποίο θα είναι καινοτόμο, ελκυστικό για τους μαθητές. Ενός σχολείου  που θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους, σε ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον, στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα διευκολύνονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και να αναπτύξουν τις ικανότητες των μαθητών.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών