Πρόταση νόμου ΑΝΕΛ: Να μην απαλλάσσονται οι υπουργοί από την κατηγορία της δωροληψίας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πρόταση νόμου ΑΝΕΛ: Να μην απαλλάσσονται οι υπουργοί από την κατηγορία της δωροληψίας

Δημοσίευση: 5:06 μ.μ. | 13/2/18

Το κόμμα του Π. Καμμένου ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε η δωροληψία να μην συγκαταλέγεται στα αδικήματα που ανάγονται στην «άσκηση των καθηκόντων των υπουργών»

Πρόταση νόμου που ζητεί να μην απαλλάσσονται οι νυν και πρώην υπουργοί από την κατηγορία της δωροληψίας κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η πρόταση νόμου ζητεί να εισαχθεί εδάφιο στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που θα διευκρινίζει ότι «το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ’ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους». Με τον τρόπο αυτό οι υπουργοί «θα υπάγονται στην τακτική δικαιοσύνη, όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες» διευκρινίζουν σε ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής» εξηγούν ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, και οι βουλευτές του κόμματος που συνυπογράφουν την αίτηση. «Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος» συμπληρώνουν.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών