Συγκέντρωση φορέων στο θέατρο «Ακροπόλ» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συγκέντρωση φορέων στο θέατρο «Ακροπόλ»

Δημοσίευση: 8:45 μ.μ. | 28/2/18

Θα γίνει σε συμπαράσταση των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar»

Με συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο, Πέμπτη 1η Μαρτίου, στο θέατρο Ακροπόλ, απαντούν φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού στις πιέσεις που δημιουργούνται σε βάρος των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους: «Οι αντιδράσεις των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, καθώς και η μήνυση που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων, κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar» γυρνάει την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω. Η μισαλλοδοξία και η φίμωση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης αποτελούν φαινόμενα εξαιρετικά επικίνδυνα, σε μία εποχή που η ακροδεξιά ρητορική κερδίζει έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς, με επιθετικές αναρτήσεις όπως "κάψτε το θέατρο" και εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος στέκεται απαρέγκλιτα απέναντι σε κάθε προσπάθεια λογοκρισίας και στοχοποίησης των συντελεστών της παράστασης. Επιπλέον καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να εξαλειφθούν από τον ποινικό κώδικα οι διατάξεις εκείνες που δίνουν το δικαίωμα να διώκεται η καλλιτεχνική δημιουργία. Η τέχνη που επιλέξαμε να υπηρετήσουμε, χρειάζεται και να την υπερασπιστούμε.

Καλούμε όλους τους πολίτες, δημιουργούς και κοινό να δώσουν δυναμικό παρόν την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 18:00 μ.μ. στο θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11. Βρισκόμαστε απέναντι σε ότι περιορίζει, ελέγχει, λογοκρίνει, καταστέλλει και προσπαθεί να εκφοβίσει τη θεατρική τέχνη».

Το κάλεσμα υπογράφουν: Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στο χώρο του χορού, Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., Σύλλογος εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε. πάσης φύσεως προσωπικού, Σωματείο Τεχνικού Βοηθητικού Προσωπικού & λοιποί Προσωπικού ΕΛΣ, Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης-Ο.Τ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών