Στήριξη από Μέρκελ για το Αιγαίο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στήριξη από Μέρκελ για το Αιγαίο

Δημοσίευση: 9:17 μ.μ. | 23/2/18

Δεδομένη χαρακτήρισε η καγκελάριος Μέρκελ τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα σχετικά με την αποφυγή εντάσεων από την Τουρκία στο Αιγαίο

H εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό συμφωνήθηκε στην τετραμερή συνάντηση μεταξύ Προέδρου Γιούνκερ, Καγκελαρίου Μέρκελ, Πρωθυπουργού Τσίπρα και Βουλγάρου ομολόγου του Μπορίσοφ. Μεταξύ των σημείων που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν ήταν ότι θα υπάρξει παροχή Γερμανικής και ευρωπαϊκής υλικοτεχνικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της διαχείρισης συνόρων και επίσης σημειώθηκε η υποστήριξη της Κομισιόν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα του μεταναστευτικού είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης είναι σημαντική και πρέπει να διαφυλαχθεί, όμως η συνεργασία αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Ύστερα από αυτήν την αναφορά του Πρωθυπουργού, η Καγκελάριος Μέρκελ του δήλωσε ότι η στήριξή μας στο θέμα αυτό είναι σαφής και δεδομένη.

Θέμα συζήτησης ήταν και η περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια που ξεκινάει ο Γιούνκερ από την Κυριακή και τα ζητήματα της περιοχής που αφορούν την ελληνική πλευρά.

Μαρία Ψαρά

Διαβάστε σχετικά: Τσίπρας σε Μέρκελ: Λύση στο Μακεδονικό με μια ονομασία για όλες τις χρήσεις

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών