Στην τελική ευθεία η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στην τελική ευθεία η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης

Δημοσίευση: 12:10 μ.μ. | 23/2/18

Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Αποστόλου

«Δεν συζητάμε αυτή την ώρα για καμία άλλη διαδικασία, πλην της παραγωγικής διαδικασίας, που ξεκινά από την εισαγωγή του σπόρου και καταλήγει σε συγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης
Αποστόλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τις «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», που περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας και συζητήθηκαν χθες στην πρώτη κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Χθες ήταν η πρώτη κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών, άρχισαν τα κόμματα να τοποθετούνται. Η γενικότερη εικόνα ήταν ότι -αν εξαιρέσουμε τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που τάχθηκαν εναντίον- οι υπόλοιποι τοποθετήθηκαν και με κάποιες επιφυλάξεις και βάζοντας και ένα χρώμα που -τουλάχιστον σε αυτή τη συζήτηση δεν έπρεπε να μπει- σχετικά με το τι γίνεται με τη χρήση των ναρκωτικών και όλα αυτά, διότι μιλάμε για κάτι διαφορετικό, για ένα φαρμακευτικό προϊόν, από μία παραγωγική διαδικασία, η οποία ξεκινά με την εισαγωγή του σπόρου και καταλήγει σε ένα τελικό φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο θα κυκλοφορήσει, εφόσον υπάρχει σχετική έγκριση και με απαραίτητη συνταγή γιατρού, αν και εφόσον υπάρχουν λόγοι» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει ούτε μία αμφιβολία σχετικά με την όλη διαδικασία» διαβεβαίωσε ο κ. Αποστόλου, εξηγώντας πως «θα υπάρχουν και οι έλεγχοι, αλλά και η ενιαία άδεια έγκρισης, θα προβλέπει περίκλειση σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας». Εκτίμησε, δε, πως «υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον».

«Είμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα, όπου η επιστημονική κοινότητα, οι ερευνητές, ο ιατρικός κόσμος έχουν καταλήξει ότι η Cannabis Sativa -η συγκεκριμένη με την υψηλή περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη- μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό φάρμακο για την αντιμετώπιση ασθενειών. Σε όλον τον κόσμο πλέον έχουν αρχίσει οι χώρες να απελευθερώνουν τη χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς, ιατρικούς σκοπούς» εξήγησε.

Σημείωσε, ακόμη, πως από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί την τελευταία περίοδο προκύπτει πως «υπάρχουν τεράστιες προοπτικές για την οικονομία, την απασχόληση, τις επενδύσεις».

«Έχουμε συναντηθεί με φορείς που και έχουν ιδρύσει εταιρείες στη χώρα μας, αλλά και ταυτόχρονα αυτό που έχει φανεί αυτή την περίοδο μέσα από μελέτες είναι ότι έχουμε μια καταπληκτική άνοδο κατά 60% -κάθε χρόνο- της ζήτησης και των επενδύσεων πάνω στο συγκεκριμένο προϊόν» είπε.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών