Στο πειθαρχικό ο δήμαρχος Χανίων για θανατηφόρα λακκούβα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στο πειθαρχικό ο δήμαρχος Χανίων για θανατηφόρα λακκούβα

Δημοσίευση: 4:17 μ.μ. | 23/2/18

Πριν από 8 χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ένας 30χρονος

Στο πειθαρχικό παραπέμφθηκε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με φόντο ένα τροχαίο δυστύχημα που είχε συμβεί το 2010 στα Χανιά, όταν ένας 30χρονος αστυνομικός που οδηγούσε
μηχανάκι εξετράπη της πορείας του μόλις έπεσε σε λακκούβα που βρισκόταν στον δρόμο. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο 30χρονος να υποκύψει στα τραύματά του.

Η πλευρά του θύματος του τροχαίου είχε οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον τότε προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας καθώς η οικογένεια είχε καταγγείλει πως ο 30χρονος είχε χάσει τον έλεγχο του δικύκλου επειδή έπεσε στη λακκούβα του δρόμου.

Τότε είχαν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως ο τεχνικός προϊστάμενος και το συνεργείο του δήμου. Ο προϊστάμενος καταδικάστηκε και το συνεργείο αθωώθηκε.

Το τραγικό αυτό περιστατικό είχε συμβεί το 2010 όταν δηλαδή δεν ήταν δήμαρχος ακόμα ο κ. Βάμβουκας. Ωστόσο, ο νυν δήμαρχος παραπέμφθηκε τώρα στο πειθαρχικό για τυπικούς λόγους, καθώς μετά το 2014 που εξελέγη δεν διενήργησε ΕΔΕ.

Η απόφαση του πειθαρχικού εκδόθηκε και ήταν αθωωτική για όλα ως προς τον δήμαρχο καθώς στην ουσία αφορούσε σε τυπικές παραλείψεις, όπως τονίζεται από την πλευρά του δήμου.

(φωτογραφία αρχείου)

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών