Συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή για τους 10 της Novartis | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή για τους 10 της Novartis

Δημοσίευση: 4:46 μ.μ. | 28/2/18

Ανακοινώθηκαν οι 21 βουλευτές όλων των πτερύγων που θα διερευνήσουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο

Την επίσημη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την ενδεχόμενη εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis ανακοίνωσε το Προεδρείο της Βουλής.

Στην επιτροπή θα μετέχουν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους: Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), Δουζίνα Κωνσταντίνο, Δρίτσα Θεόδωρο, Ηγουμενίδη Νικόλαο, Καραγιαννίδη Χρήστο, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Λάππα Σπυρίδωνα, Μαντά Χρήστο,  Παρασκευόπουλο Νικόλαο και Τσίρκα Βασίλειο.

Από τη Νέα Δημοκρατία θα μετέχουν πέντε βουλευτές. Οι Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης), Γεωργαντάς Γεώργιος, Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης), Παναγιωτόπουλος Νικόλαος και  Σταμάτης Δημήτριος.

Τα υπόλοιπα έξι κόμματα θα εκπροσωπηθούν με ένα βουλευτή το καθένα. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μετέχει στην Προανακριτική ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης, από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς και από τους χρυσαυγίτες ο Γιάννης Λαγός.

Πρόεδρος αναμένεται να προταθεί ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιτροπή θα δοθεί διορία ενός μήνα για να καταθέσει το πόρισμά της σχετικά με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των 10 πολιτικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η προανακριτική επιτροπή θα ελέγξει για την υπόθεση Νovartis τους: 1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο και 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών