Τα προσφυγόπουλα στη Μόρια μαθαίνουν για τις Απόκριες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τα προσφυγόπουλα στη Μόρια μαθαίνουν για τις Απόκριες

Δημοσίευση: 4:04 μ.μ. | 16/2/18

Στιγμές ξεγνοιασιάς με μασκαρέματα και χορούς

Με πολύ μουσική και πολλά χρώματα ξεκίνησε σήμερα η μέρα στην πτέρυγα Α του καταυλισμού της Μόριας για τα προσφυγόπουλα και τις γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους και ζουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο.

Με τη βοήθεια των εθελοντών πολλές δεκάδες παιδιά μασκαρεύτηκαν και χόρεψαν ενώ έμαθαν για τις Απόκριες. Ανάλογη γιορτή στήθηκε και στην πτέρυγα Γ για τις ασυνόδευτες γυναίκες πρόσφυγες.

Γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους, από διαφορετικές χώρες η κάθε μια και με διαφορετικές κουλτούρες έμαθαν για τη γιορτή ενώ με τη βοήθεια εθελοντών έφτιαξαν αποκριάτικες μάσκες και χόρεψαν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θέλαμε να δώσουμε λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στους ανθρώπους αυτούς, πρόσφυγες όλοι ειδικών κατηγοριών που ζουν στο μεγάλο καταυλισμό της Μόριας. Θέλαμε μέσω αυτής της ξεγνοιασιάς να τους δώσουμε κι ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον τους. Η Μόρια δεν είναι η κόλαση που όλοι νομίζουμε. Σε δύσκολες συνθήκες λόγω της ιδιαίτερης καθημερινά κατάστασης που αντιμετωπίζουμε προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή όλων αυτών των ανθρώπων καλύτερη. Ιδιαίτερη φροντίδα έχουν τα παιδιά και οι γυναίκες. Για λόγους προφανείς. Και οι σημερινές μας γιορτές ήταν σε αυτήν την κατεύθυνση» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών