Τεράστιες καταστροφές και κομμένοι δρόμοι στο Πήλιο (βίντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τεράστιες καταστροφές και κομμένοι δρόμοι στο Πήλιο (βίντεο)

Δημοσίευση: 11:51 π.μ. | 27/2/18

Δείτε το βίντεο

Το Πήλιο συνεχίζει να μετρά τις πληγές του και η κατάσταση σε πολλές περιοχές είναι πλέον απελπιστική μετά τα συνεχιζόμενα ανελέητα χτυπήματα της κακοκαιρίας στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Χωριά είναι αποκλεισμένα, καθώς οι δρόμοι είναι «κομμένοι», σπίτια απειλούνται από κατολισθήσεις που έχουν φθάσει μέχρι τις αυλές, ενώ υπάρχουν προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση εξαιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ.

Νέες καθιζήσεις, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, έθεσαν εκτός λειτουργίας, το μοναδικό ασφαλές δίκτυο από και προς το Δήμο Ζαγοράς, απ’ όπου διέρχονται λεωφορεία και φορτηγά με αποτέλεσμα το Πήλιο να κοπεί στα δύο. Ο δρόμος Χανίων–Κισσού θεωρείται πλέον επικίνδυνος για την κίνηση φορτηγών και λεωφορείων, καθώς οι κλίσεις είναι πολύ μεγάλες, ενώ στο οδικό δίκτυο, από Ξουρίχτι προς Ζαγορά, απαγορεύτηκε η κίνηση λεωφορείων και φορτηγών, καθώς οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και καταρρέουν. Αποκλεισμένο είναι και το Πουρί, από τη Ζαγορά καθώς στη θέση του δρόμου ξεπήδησε χείμαρρος!

Τεράστιες είναι όμως οι καταστροφές και στο Νότιο Πήλιο σύμφωνα με το thessaliatv.gr. Υπάρχουν καταστροφές στο οδικό δίκτυο που είναι απροσπέλαστο, σε κρηπιδώματα, τοιχία αντιστήριξης και αγωγούς ύδρευσης. Ακόμη και ο αγωγός του φράγματος Παναγιώτικο έχει αποκαλυφθεί εξαιτίας των κατολισθήσεων ενώ οι παραλίες έχουν «εξαφανιστεί».


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών