Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

Δημοσίευση: 4:50 μ.μ. | 28/2/18

Σε μερικές ώρες θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τις τελευταίες συσκέψεις με συνεργάτες του έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου πριν “κλειδώσει” ο ανασχηματισμός, που όπως όλα δείχνουν θα περιοριστεί σε “μίνι αλλαγές” και διορθωτικές κινήσεις.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο υπουργείο Οικονομίας και, συγκεκριμένα, στην θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που έχει μείνει κενή, μετά την παραίτηση για λόγους ευθιξίας του τέως υπουργού. Ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, παραμένει ο επικρατέστερος για την συγκεκριμένη θέση, ενώ ψηλά στα κριτήρια του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται και η ανάγκη ο νέος υπουργός να μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Ίσως, μάλιστα, να μην είναι τυχαίο ότι σήμερα το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το όνομα του Γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσου Ηλιόπουλου έχει ακουστεί για τη θέση της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, ενώ για την ίδια θέση δεν αποκλείεται να προκριθεί η διοικήτρια του ΟΑΕΔ -που ούτως ή άλλως διαχειρίζεται τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας – Μαρία Καραμεσίνη.

Ένα στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων -είτε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είτε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου – αναμένεται να καταλάβουν την χηρεύουσα θέση του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας, ενώ για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το βέβαιο είναι πως ο Γιάννης Μουζάλας θα αντικατασταθεί. Ο διάδοχός του θα είναι είτε ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, είτε ο νυν υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Ερώτημα παραμένει κατά πόσον ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα παραμείνει στην κυβέρνηση -πάντως, αν φύγει, τότε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος διάδοχός του. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί αντικρουόμενες εισηγήσεις αναφορικά με την τύχη της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου. Αν, πάντως, αποφασιστεί να φύγει από την κυβέρνηση η διαπρεπής τραγωδός, τότε τα ονόματα των Νίκου Φίλη, Νίκου Ξυδάκη, Δημήτρη Σεβαστάκη και Κώστα Δουζίνα “παίζουν” για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης.

Αμετακίνητοι

Πάντως, η βασική δομή της κυβέρνησης -πέραν, φυσικά, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας – δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς αμετακίνητοι θα παραμείνουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αλλά και ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Γιώργος Μελιγγώνης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών