Θεοδωράκης: Είμαστε ενωμένοι γιατί είμαστε πατριώτες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Θεοδωράκης: Είμαστε ενωμένοι γιατί είμαστε πατριώτες

Δημοσίευση: 5:37 μ.μ. | 4/2/18

Τι είπε για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ονομασία

«Αυτό το μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, «θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Και
πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι, γιατί ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας, είμαστε όλοι πατριώτες».

«Μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ αυτά τα απροσδόκητα προβλήματα. Τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δυικών μας» σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. «Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας. Τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τότε τι μπορεί να γίνει; Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό» συνέχισε.

Αναφορικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος, είπε πως δεν χρειάζεται. Πρόσθεσε όμως: «Όποια κυβέρνηση τολμήσει να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε ονομασία με τη λέξη Μακεδονία, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό». Σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε, «απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές, που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν δημοψήφισμα, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να κινητοποιήσουν αυτό το εθνικής σημασίας ζήτημα».

«Μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος Μακεδονία, ένα αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού» επισήμανε μεταξύ άλλων.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών