Θετικά μηνύματα για το 7ετες ομόλογο - Ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ οι προσφορές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Θετικά μηνύματα για το 7ετες ομόλογο - Ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ οι προσφορές

Δημοσίευση: 3:30 μ.μ. | 8/2/18

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις διεθνείς αγορές για την πορεία του νέου 7ετες ομολόγου.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα το πρωί και όπως αναφέρει το Reuters, ήδη οι προσφορές φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ.
Το εύρος επιτοκίου μειώθηκε και ενώ αρχικά η «καθοδήγηση» (guidance) ήταν στο 3,75%, τώρα διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα, με το εύρος που δίνεται να περιορίζεται στο 3,5-3,625%.

«Έχουμε ένα πιο σταθερό σκηνικό και ενώ δεν είναι όλα πράσινα στις οθόνες, οι αποδόσεις είναι σταθερές και δεν βλέπουμε απότομες μεταστροφές», δήλωσε ένας από τους αναδόχους και πρόσθεσε:

«Αυτό μάς έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με τη συναλλαγή και τους επενδυτές να μη νιώθουν ότι πιάνουν κάτι επικίνδυνο, και τελικά να αγοράσουν. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί με αυτό του είδους τις συναλλαγές».

Η έκδοση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τρίτη, αλλά το sell off στις διεθνείς αγορές οδήγησε στη μικρή καθυστέρηση.

Το Δημόσιο προσέλαβε για την κοινοπρακτική έκδοση τις τράπεζες Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan and Nomura.

Χθες, ένας τραπεζίτης μιλώντας στο Reuters, είχε προαναγγείλει πως η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα να προχωρούσε σήμερα, Πέμπτη στην έκδοση του ομολόγου.

Σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, «οι Έλληνες είναι πολύ καλά χρηματοδοτημένοι, έχουν ρευστότητα και υπάρχει η προσδοκία πως η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί πριν την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα».

«Οι Έλληνες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι να πιέσουν την αγορά για μια καταστροφική συναλλαγή» κατέληξε.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών