Τουρκικά σκάφη επέστρεψαν στα Ίμια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τουρκικά σκάφη επέστρεψαν στα Ίμια

Δημοσίευση: 4:27 μ.μ. | 15/2/18

«Μέσα από την γραμμή ανάμεσα στα νησάκια υπάρχουν πολλοί στόχοι, έχουν φέρει πολλά σκάφη»

Μετά το τηλεφώνημα μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας χθες, το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποχώρηση των σκαφών
της τουρκικής ακτοφυλακής από την περιοχή των Ιμίων.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σήμερα όμως σκάφη της επέστρεψαν στην περιοχή των βραχονησίδων ενώ μια τουρκική φρεγάτα αφού έκανε αβλαβή διέλευση από το Κάβο Ντόρο βγήκε στο Κρητικό Πέλαγος υπό στενή επιτήρηση από την Ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής. Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε την ύπαρξη σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής στα ανοιχτά των Ιμίων.

Την ύπαρξη δύο σκαφών της Τουρκικής ακτοφυλακής δίπλα στα Ίμια επιβεβαίωσε και επίσης καλά πληροφορημένη πηγή στην Κάλυμνο. «Μέσα από την γραμμή ανάμεσα στα νησάκια υπάρχουν πολλοί στόχοι. Έχουν φέρει πολλά σκάφη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά η πηγή.

Σύμφωνα με την απεικόνιση της περιοχής που δίνει η ιστοσελίδα marine traffic, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής είναι πράγματι στα ανοιχτά των Ιμίων. Πρόκειται για ένα από τα 4 σκάφη μεγέθους κορβέτας που διαθέτει η τουρκική ακτοφυλακή, το TCSG Güven και το TCSG 81 που είναι περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης


Το GUVEN είναι ένα σκαρί 88,6 μέτρων μήκος και διαθέτει ένα ναυτικό πυροβόλο των 40/70 χλστ OTOBREDA Fast Forty. Διαθέτει επίσης δύο τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες πλατφόρμες εξοπλισμένες με πολυβόλα των 12,7 χλστ.


Το πλήρωμά του είναι 72 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει και ελικόπτερο. Το TCSG 81 είναι ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης μήκους 40 περίπου μέτρων. Διαθέτει 1 ναυτικό πυροβόλο των 40 χιλιοστών και δύο βαριά πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών.


Εντωμεταξύ σήμερα ολοκληρώθηκε η άσκηση των ελληνικών πυραυλακάτων ενώ αύριο ολοκληρώνεται και των φρεγατών.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών