Βουλή: Αντιπαράθεση με το ‘καλημέρα’ για τις ξεχωριστές κάλπες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βουλή: Αντιπαράθεση με το ‘καλημέρα’ για τις ξεχωριστές κάλπες

Δημοσίευση: 11:21 π.μ. | 21/2/18

Η ΝΔ κατήγγειλε προσπάθεια να σπιλωθούν υπολήψεις με τις 10 κάλπες. Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι ο κανονισμός επιβάλλει προσωποποιημένη ψηφοφορία

Με κόντρα για τη διαδικασία της ψηφοφορίας άρχισε η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis στη Βουλή με τη ΝΔ να καταγγέλλει απόπειρα σπίλωσης υπολήψεων και τον Πρόεδρο της Βουλής να απαντά ότι ο κανονισμός επιβάλλει προσωποποιημένη ψηφοφορία.

Τις αντιρρήσεις της ΝΔ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατήγγειλε ότι η ψηφοφορία σε 10 κάλπες για καθένα από τους ισάριθμους εμπλεκόμενους στην δικογραφία "αγγίζει τα όρια της απόπειρας συκοφάντησης". Χαρακτήρισε, μάλιστα, "απολύτως προσχηματική δικαιολογία» το επιχείρημα ότι οι 5 βουλευτές που εμπλέκονται στη δικογραφία δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν τον εαυτό τους και γι’ αυτό προκρίθηκαν οι 10 κάλπες. "Πρόκειται για απολύτως απαράδεκτη μεθόδευση" είπε ο κ. Δένδιας και προανήγγειλε την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

Στις αιτιάσεις του κ. Δένδια απάντησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι βάσει του κανονισμού η ψηφοφορία πρέπει να είναι προσωποποιημένη για κάθε ένα πολιτικό που εμπλέκεται στη δικογραφία. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η πρόταση που ψηφίστηκε είναι ανεξάρτητη από τον αριθμό των καλπών αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι δυνατόν – υπό προϋποθέσεις – να διεξαχθεί η ψηφοφορία σε μία κάλπη αλλά πάντα με δυνατότητα ξεχωριστής ψήφου για καθένα από τους δέκα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι η Προανακριτική Επιτροπή εξετάζει ατομικές ευθύνες. Εξήγησε, μάλιστα, ότι σε μία ενιαία κάλπη δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν οι 10 εμπλεκόμενοι στη δικογραφία.

Την αντίρρησή του με τις 10 κάλπες εξέφρασε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Γιάννης Κουτσούκος.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών