Βουλή: Εγκρίθηκε συμφωνία leasing επτά μη επιθετικών drones από το Ισραήλ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βουλή: Εγκρίθηκε συμφωνία leasing επτά μη επιθετικών drones από το Ισραήλ

Δημοσίευση: 7:59 μ.μ. | 1/2/18

Βουλευτές όλων των πτερύγων ζήτησαν διευκρινίσεις στην αρμόδια επιτροπή για το ύψος της δαπάνης (35,5 εκατ. ευρώ). Ta drones αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή προσφυγικών ροών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε σε επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής συμφωνία του υπουργείου Άμυνας με το Ισραήλ που προβλέπει την τριετή χρονομίσθωση (leasing) επτά μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας ενημέρωσε στην επιτροπή Εξοπλισμών τους βουλευτές για την εν λόγω συμφωνία με το Ισραήλ που προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες την τριετή χρονομίσθωση 7 μη επιθετικών drones από το Ισραήλ έναντι 16,5 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 9,5 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Πάντως, βουλευτές από όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν αρχικά επιφυλακτικοί για το ποσό της σύμβασης και ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις ερωτήσεις απάντησε ο Αρχηγός ΓΕΑ ο οποίος ανέφερε ότι επελέγησαν τα drones από το Ισραήλ λόγω μεγαλύτερης καταλληλότητας για τις ανάγκες της χώρας. Εξήγησε, μάλιστα, ότι τα μη επανδρωμένα αεροχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή των προσφυγικών ροών.

Τη συμφωνία υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Παρών δήλωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όχι είπαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

AP Photo/Ariel Schalit, File, Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών