Βουλή: Ρύθμιση για εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βουλή: Ρύθμιση για εισαγωγή αποφοίτων ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

Δημοσίευση: 5:49 μ.μ. | 22/2/18

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ρύθμιση που θα προσδιορίζει συγκεκριμένο ποσοστό αποφοίτων των ΕΠΑΛ που θα εισαχθούν στο νέο Πανεπιστήμιο την επόμενη χρονιά

Nομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την εισαγωγή των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής που δημιουργείται με τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μετά από παρατηρήσεις των αρμόδιων φορέων αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο να μείνουν εκτός την επόμενη χρονιά οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ οι οποίοι εισάγονταν στα ΤΕΙ σε ποσοστό 20%. «Θα μελετήσουμε το θέμα και θα δούμε το ακριβές ποσοστό στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη ολομέλεια», είπε ο κ. Γαβρόγλου. Υπενθυμίζεται ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ποσοστού εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στα πανεπιστήμια από το 1% στο 5%, κάτι που σημαίνει, προφανώς, ότι η ειδική ρύθμιση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα προβλέπει υψηλότερο ποσοστό εισαγωγής.

Το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα. Η ψήφισή του αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών