Χωρίς την υπογραφή Σαλμά η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Χωρίς την υπογραφή Σαλμά η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Δημοσίευση: 4:15 μ.μ. | 28/2/18

Την υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ - Για ποια αδικήματα ζητούν τον έλεγχο της πρώην και νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς την υπογραφή του πρώην υπουργού υγείας και ενός εκ των φερομένων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Novartis Μάριου Σαλμά κατατέθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την οποία ζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Την γαλάζια πρόταση την υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ (απουσιάζει της κας Μάρκου που επισήμως σήμερα εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για την προσχώρησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Η ΝΔ ζητά τον έλεγχο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου υγείας) και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρμάκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύσκολες εδώ καιρό σχέσεις μεταξύ ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Μάριου Σαλμά λόγω Novartis είχαν καταγραφεί και στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να απουσιάζει από την ομιλία του κ. Σαλμά κατά την προηγούμενη συζήτηση στη βουλή όπου εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για προανακριτική επιτροπή ενώ η ευνοϊκή στάση Καμμένου και οι θετικές αναφορές Κουρουμπλή στον κ. Σαλμά είχαν μπει στο μικροσκόπιο της ΝΔ.

Αναλυτικά η πρόταση της ΝΔ:Θοδωρής Λαπαναΐτης

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών