Υπό παραίτηση η υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπουλου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Υπό παραίτηση η υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπουλου

Δημοσίευση: 1:46 μ.μ. | 26/2/18

Εισηγήσεις να αποπέμψει την Ράνια Αντωνοπουλου από την κυβέρνηση για το θέμα με το επίδομα ενοικίου δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας

Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπουλου μετά την αποκάλυψη πως παίρνει επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ ετησίως.

Τη δυσφορία του πρωθυπουργού, άλλωστε, άφησε να διαφανεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός συνομίλησε το πρωί με την κ. Αντωνοπουλου και «εξέφρασε τη διαφωνία του» με τη χρήση της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης.

Η κ. Ράνια Αντωνοπούλου έκανε χρήση διάταξης που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο του 2015, με την οποία επεκτάθηκε η χορήγηση επιδόματος ενοικίου και στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. με βάση αυτή τη διάταξη η κ.Αντωνοπούλου λαμβάνει ετήσιο επίδομα ύψους 12.000 ευρώ.

Οι δηλώσεις του Δ. Τζανακόπουλου

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, "ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου", όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός έκανε γνωστό επίσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM", ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό, στην οποία και παρέπεμψε για περαιτέρω δηλώσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει σειρά ενεργειών που πήρε η σημερινή κυβέρνηση στην κατεύθυνση εξορθολογισμού του συστήματος αμοιβών βουλευτών και υπουργών.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Η κυρία Αντωνοπούλου (και ο Υπουργός Σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική.

Τα «καλά και συμφέροντα» με κάλυψη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η κυρία Υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί.

Γιώργος Μελιγγώνης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών