Ζάεφ: Παράλογη η απαίτηση της Ελλάδας για αλλαγή Συντάγματος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ζάεφ: Παράλογη η απαίτηση της Ελλάδας για αλλαγή Συντάγματος

Δημοσίευση: 12:22 μ.μ. | 28/2/18

«Παράλογη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ την ελληνική απαίτηση να αλλάξουν τα Σκόπια το Σύνταγμά τους, λέγοντας πως αυτό βάζει σε κίνδυνο τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει οι δύο χώρες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως οι δύο χώρες έχουν πλησιάσει πολύ στο να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα και ελπίζει πως θα υπάρξει συμβιβασμός με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11-12 Ιουλίου.

«Είμαι αισιόδοξος. Είναι πολύ δύσκολο, το γνωρίζουμε. Αλλά θα ήταν έξυπνο και για τις δύο πλευρές να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε:

«Τώρα, η νέα απαίτηση από την Ελλάδα είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας. Αλλά ένα Σύνταγμα είναι ένα βιβλίο για το σπίτι. Δεν έχει επιπτώσεις εκτός της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή του Συντάγματος δεν θα ήταν τελική εγγύηση, διότι μια νέα κυβέρνηση στο μέλλον θα μπορούσε απλώς να αλλάξει το Σύνταγμα ξανά».

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό η ενσωμάτωση της πΓΔΜ στις συμμαχίες της Δύσης θα πρέπει να προχωρήσει παρά τις ρωσικές αντιρρήσεις για προσχώρηση στο ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία δεν έχει τίποτα ενάντια στην ένταξή μας στην ΕΕ, αλλά δεν είναι τόσο θετική για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα μας από την ενσωμάτωση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ », δήλωσε.

Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε πως υπάρχουν αρκετοί που ασκούν σφοδρή κριτική και δεν θέλουν να βρεθεί μαι λύση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Υπάρχει πολύς εθνικισμός, πολλή κριτική, άτομα και ομάδες που αντιτίθεται σε μια συμφωνία και στις δύο χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών