Ανοιξιάτικες εικόνες από την Ελλάδα (φωτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ανοιξιάτικες εικόνες από την Ελλάδα (φωτο)

Δημοσίευση: 10:25 π.μ. | 12/3/18

Χρώματα, αρώματα, λουλούδια στην πιο οργιώδη εποχή του χρόνου - Δείτε τις φωτογραφίες

Το «επίσημο», από αστρονομικής άποψης, ντεμπούτο της θα το κάνει σε λίγες μέρες, στις 20 του μήνα. Ατύπως όμως, είναι ήδη εδώ.

Δεν κοιτά ημερολόγια κι άλλα ανθρώπινα κατασκευάσματα. Δίνει ήδη το «παρών» στις ολάνθιστες αμυγδαλιές, που εκπλήσσουν ευχάριστα τον βιαστικό διαβάτη στο μουντό τοπίο της Αθήνας ή προσθέτουν την αφοπλιστικά όμορφη πινελιά τους στα προάστια της πόλης που το πράσινο δεν σπανίζει τόσο. Γεμάτες λουλούδια στα γυμνά μέχρι πριν λίγες μέρες κλαδιά τους, οι αμυγδαλιές είναι οι πρώτες που το «φωνάζουν»: Ήρθε η άνοιξη.

Ο ήπιος καιρός και ο ήλιος σηματοδοτούν το τέλος της βαρυχειμωνιάς κι επιτρέπουν να μπει, έστω από τη χαραμάδα, η προσδοκία του, μακρινού ακόμα, καλοκαιριού. Τι κι αν ο καιρός ξαναγίνει χειμωνιάτικος, τι κι αν υπάρχουν ακόμα μέρη ντυμένα στα λευκά; Η πιο ξέφρενη εποχή του χρόνου, το κρεσέντο της αέναης αναγέννησης, έχει ήδη δώσει το στίγμα της: «κι όπως θα μας φυσάει ο ανοιξιάτικος αέρας, μπορεί να φανταστούμε κιόλας πως θα πετάξουμε» (Γιάννης Ρίτσος, Η Σονάτα του Σεληνόφωτος).

 Μετέωρα


 Αράχωβα

 Τζιά

 Αθήνα, Πλάκα

 Κρήτη

 Κως

 Φούρνοι

 Ύδρα

 Σούνιο
 Βίτσα

 Ζάκυνθος

Σαντορίνη

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών