Από Δευτέρα σε κινητοποιήσεις οι καθαρίστριες του νοσοκομείου «Άγ.Ανδρέας» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Από Δευτέρα σε κινητοποιήσεις οι καθαρίστριες του νοσοκομείου «Άγ.Ανδρέας»

Δημοσίευση: 8:30 μ.μ. | 11/3/18

Καταγγέλλουν ότι μένουν εκτός της νέας προκήρυξης πρόσληψης

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι 40 καθαρίστριες του νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα» της Πάτρας, λόγω της επικείμενης προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από το νοσοκομείο, καθώς κατά την άποψή τους, τις αφήνει εκτός!

Πιο αναλυτικά, τόσο η προϋπηρεσία που δεν πριμοδοτείται επαρκώς, όσο και ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης με απολυτήριο Γυμνασίου, δίνουν προβάδισμα σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι, άρα όπως τονίζουν μένουν εκτός διαδικασίας!

Να τονιστεί ότι για τις 40 εργαζόμενες η σύμβασή τους που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, θα λήξει πριν συμπληρώσουν διετία στις 14 Ιουνίου 2018, οπότε χάνουν το δικαίωμα να εγείρουν αξιώσεις μονιμότητας.

Πάντως το μεσημέρι της Παρασκευής αποφάσισαν από την Δευτέρα 12 Μαρτίου να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, σε μία ύστατη προσπάθεια να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης ακόμα και με….απεργία πείνας, έξω από το κτίριο των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Από την δική του πλευρά ο διοικητής του Νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα» επανέλαβε ότι στη μοριοδότηση της προκήρυξης, που εστάλη από το νοσοκομείο στο ΑΣΕΠ προς τυχόν διόρθωση και έγκριση,  προτιμώνται αυτοί που ήδη εργάζονται στην καθαριότητα, αλλά το θέμα του απολυτηρίου το προβλέπει η τροπολογία Πολάκη, που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών