Διαμαρτυρία το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Διαμαρτυρία το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 12:07 μ.μ. | 7/3/18

Αντιδράσεις «για τις νέες μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών Πανεπιστημίου»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας θα κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η ΠΟΣΔΕΠ στοχεύει να καταδείξει την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης, όπως αναφέρει, «για τις νέες μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών Πανεπιστημίου και τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων».

Για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Γ. Χουλιαράκη, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Ενιαίο Συλλόγο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ.

Αιτήματα της ΠΟΣΔΕΠ είναι:
  • Η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, με τη νομοθέτηση ενός νέου μισθολογίου,
  • Η αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και την προκήρυξη νέων θέσεων προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών λειτουργίας τους, καθώς επίσης και
  • Οι συντάξεις στους αφυπηρετήσαντες καθηγητές να είναι, όπως αναφέρει, «αντάξιες του λειτουργήματος που άσκησαν και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλλαν, οι οποίες να διατηρούν ένα στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο μετά την αποχώρηση από τον εργασιακό τους βίο».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών