Φίλης: Το ΣτΕ είναι σαν να υιοθετεί απόψεις παραθρησκευτικών οργανώσεων (video) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Φίλης: Το ΣτΕ είναι σαν να υιοθετεί απόψεις παραθρησκευτικών οργανώσεων (video)

Δημοσίευση: 3:14 μ.μ. | 21/3/18

Αρνητική έκπληξη χαρακτηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του εκσυγχρονισμού των Θρησκευτικών ο Νίκος Φίλης, επί υπουργίας του οποίου επιχειρήθηκε να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος

Στις πρώτες του δηλώσεις στο Κανάλι της Βουλής μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης ο πρώην υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» και απέδωσε την απόφαση των δικαστών σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος.

«Δεν λέει το Σύνταγμα ότι το μάθημα θα μυεί, θα προσηλυτίζει στο ορθόδοξο δόγμα, λέει ότι πρέπει να δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να αναπτύσσουν συνείδηση σε θέματα θρησκείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι σκοταδισμός, μεσαίωνας και αναχρονισμός από δύο πλευρές: πρώτον διότι υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών κύκλων στη χώρα μας, δεύτερον διότι μετατρέπει το ΣτΕ σε ένα όργανο που δογματίζει», ανέφερε επίσης.

Για τον λόγο αυτό εξέφρασε την έκπληξή του πώς το ΣτΕ εμφανίζεται πάνω από την Ιερά Σύνοδο και ο πρόεδρός του, κ. Σακελλαρίου, διεκδικεί ρόλο αρχιεπισκόπου.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, ο υπουργός παρέπεμψε στη σαφή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας ότι το μάθημα θα συνεχίσει ως έχει καθώς -όπως είπε- «δεν υπάρχει πρακτική συνέπεια από την απόφαση του ΣτΕ».πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών