Γεωργαντάς: Αναγκαία η φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων στην Επιτροπή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Γεωργαντάς: Αναγκαία η φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων στην Επιτροπή

Δημοσίευση: 1:35 μ.μ. | 5/3/18

Την ανάγκη για κλήση των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Γιώργος Γεωργαντάς,. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις Δαβάκη

“Δυστυχώς σ' αυτές τις προανακριτικές η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει, δεν είναι επιτροπή με τα χαρακτηριστικά δικαστηρίου. Τον τρόπο λειτουργίας θα τον δώσει η πλειοψηφία” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7,  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στο ρόλο της επιτροπής, η οποία ξεκινάει τη λειτουργία της σήμερα.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα, σύμφωνα με το άρθρο 86 και παράγραφο 5, ακόμη και αν αποφασιστεί ότι υπάρχει παραγραφή ευθυνών, να μπορεί ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος να ζητήσει την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να “ξεπλύνει” το όνομα του από τις κατηγορίες, “αλλά και εκεί η δυνατότητα της Βουλής είναι δυνητική”.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι “είναι αναγκαία η φυσική παρουσία των τριών μαρτύρων, καθώς (...) ο τρόπος των καταθέσεών τους γέννησε τεράστια ερωτήματα και δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μια κατάθεση χωρίς να διερευνηθεί”.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς σχολίασε και το συμβάν με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε πως απαγορεύει στους Ρομά (τους χαρακτήρισε “γύφτους”) να τον ψηφίσουν και τόνισε ότι “με λύπησε πάρα πολύ το γεγονός αυτό (...) Ήταν απαράδεκτα όσα είπε, ζήτησε συγγνώμη, όμως, και νομίζω ότι σε έναν άνθρωπο με τόσα χρόνια στη Βουλή, μπορεί να του αναγνωριστεί ότι ξέφυγε η σκέψη του για όσα ήθελε να πει”.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών