Γιατί πηγαίνουν στο δικαστήριο της Τουρκίας σήμερα οι Έλληνες στρατιωτικοί | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Γιατί πηγαίνουν στο δικαστήριο της Τουρκίας σήμερα οι Έλληνες στρατιωτικοί

Δημοσίευση: 1:42 μ.μ. | 5/3/18

Κρατούνται για παράνομη είσοδο λένε πηγές σε Αδριανούπολη και Πόλη  - Άγνωστο μέχρι που θέλει να φτάσει την υπόθεση η Τουρκία

Για παράνομη είσοδο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές τόσο στην ίδια πόλη όσο και στην Κωνσταντινούπολη, που μίλησαν στο newsbeast.gr. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές σήμερα θα συζητηθεί η γραπτή ένσταση που υπέβαλαν ενάντια στην κράτησή τους.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Για εκδίκαση ένστασης και όχι την κεντρική δίκη έκανε λόγο και στρατιωτική πηγή. Το αν θα βγει σήμερα η απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν ωστόσο από την πηγή της Κωνσταντινούπολης, ένας ανασταλτικός παράγοντας για την αποφυλάκισή τους μέχρι να γίνει η δίκη είναι ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.  Η μόνη περίπτωση να αφεθούν οι δύο στρατιωτικοί μέχρι να γίνει η δίκη είναι να υπάρξει πολιτική παρέμβαση.

Οι γονείς πρόκειται να επισκεφτούν σήμερα τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει και το ΡΙΚ, οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν ένσταση με αίτημα για την άρση της προφυλάκισής τους. Την ένσταση κατέθεσαν οι δικηγόροι τους Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσίντουγ στο Πρώτο Πταισματοδικείο Αδριανούπολης και το δικαστήριο μελετά το αίτημα.

Βέβαια αξίζει να ειπωθεί πως, την στιγμή που η Αθήνα προσπαθεί να κρατήσεις χαμηλά τους τόνους, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις προθέσεις της Άγκυρας καθώς αφενός μια μέχρι πρότινος τυπική υπόθεση που λυνόταν σε τοπικό επίπεδο, η Τουρκία με την σύλληψη των δύο, την ανέβασε σε επίπεδο σοβαρότητας και αφετέρου το επίσημο πρακτορείο Ανατολή την Παρασκευή μετέδιδε πως μια από τις κατηγορίες επρόκειτο να είναι και η απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας, κάτι που συνεχίζει να μεταδίδει και σήμερα το ΡΙΚ.

Σε διάφορα δε Τουρκικά ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή και όλο το Σαββατοκύριακο μεταδιδόταν το σενάριο πως η Άγκυρα θα ζητήσει την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 τούρκους στρατιωτικού που έχουν ζητήσει άσυλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος βέβαια χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνομωσιολογικό σενάριο.

Στρατιωτική πηγή πάντως που μίλησε στο newsbeast.gr ανέφερε πως θα πρέπει να είναι κανείς έτοιμος για διάφορα σενάρια ως προς το που θέλει να πάει η τουρκική κυβέρνηση καθώς επιθυμεί να δημιουργήσει νέα ατζέντα στην επικαιρότητα ώστε να μην «πέφτει φως» στις αυξανόμενες απώλειες του τουρκικού στρατού στο Αφρίν, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» που έχουν «πληγώσει» το γόητρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 1 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα όσα είχε επισημάνει στρατιωτική πηγή από την πρώτη στιγμή «σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε συμπλοκή» και πως η περιοχή ήταν σκεπασμένη με χιόνι και είναι από τα σημεία που τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι χερσαία και δεν παρεμβάλλεται ο ποταμός Έβρος.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών