Η Κομισιόν θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους δασμούς Τραμπ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η Κομισιόν θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους δασμούς Τραμπ

Δημοσίευση: 1:45 μ.μ. | 9/3/18

Ο διάλογος παραμένει η "πρώτη επιλογή" για την ΕΕ, δεν είναι οι δασμοί η λύση για την πλεονάζουσα παραγωγικότητα στη χαλυβουργία, τονίζει η Επίτροπος Εμπορίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πιστεύει ότι οι δασμοί είναι η λύση στο πρόβλημα της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στον κλάδο του χάλυβα και είναι έτοιμη να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εάν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ.

«Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό», δήλωσε η Μάλμστρομ σε εκδήλωση του German Marshall Fund of the United States στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι ο διάλογος με τις ΗΠΑ παραμένει η «πρώτη επιλογή» για την ΕΕ.

Η Μάλμστρομ δήλωσε ότι πιστεύει πως μια λύση μπορεί να βρεθεί αλλά πρόσθεσε ότι είναι έτοιμη να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν τους δασμούς σε Ευρωπαίους παραγωγούς.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτό δεν συμβαδίζει με τον ΠΟΕ, άρα θα πάμε στον ΠΟΕ, πιθανόν με κάποιους άλλους φίλους. Πρέπει να προστατεύσουμε τη βιομηχανία μας με μέτρα εξισορρόπησης, με προστασία», πρόσθεσε, ερωτηθείσα εάν σκέπτεται μια προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών