Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας ξεκίνησαν μποϊκοτάζ στις αγορές από την Αδριανούπολη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Οι κάτοικοι της Ορεστιάδας ξεκίνησαν μποϊκοτάζ στις αγορές από την Αδριανούπολη

Δημοσίευση: 3:37 μ.μ. | 7/3/18

Δεν θα πηγαίνουν για ψώνια στην τουρκική πόλη μέχρι να απελευθερωθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Το έντονο πατριωτικό συναίσθημα είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Ορεστιάδας να σταματήσουν τη μετάβαση στην Αδριανούπολη της Τουρκίας για διάφορες αγορές ή άλλες ανάγκες τους, μέχρι να
απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή των Καστανιών Έβρου που υπάγεται διοικητικά στον δήμο Ορεστιάδας.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που μίλησε στο newsbeast.gr επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η κατάσταση είναι ήρεμη, όπως και τις προηγούμενες ημέρες. «Υπάρχει μια αυθόρμητη αντίδραση των κατοίκων να μην επισκέπτονται τη γειτονική χώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί μας», δήλωσε ως προς το μποϊκοτάζ των Ελλήνων στην αγορά της Αδριανούπολης.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, πρόκειται για μια αντίδραση καθαρά σε τοπικό επίπεδο που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή μετά από πρωτοβουλίες ιδιωτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ακολούθησαν τα τουριστικά γραφεία που ακύρωσαν όλες τις εκδρομές προς την Τουρκία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε καθημερινή βάση περνούσαν στη γειτονική Αδριανούπολη περί τους 500 Έλληνες που τις Παρασκευές που έχουν λαϊκή αγορά μπορεί να έφταναν και τους 1.500 με 2.000, συμβάλλοντας στην οικονομία της τουρκικής πόλης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών