«Καμπάνα» 16 ετών στον μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Καμπάνα» 16 ετών στον μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο

Δημοσίευση: 8:06 μ.μ. | 22/3/18

Αφορά την υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων μέσω real estate και δανείων

«Καμπάνα» 16 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο για την εμπλοκή του στο αποκαλούμενο «Καρούζος-gate».

Μαζί με τον Ιωάννη Καρούζο ομόφωνα ένοχοι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκαν η πρώην σύζυγος του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης αλλά και δυο φερόμενοι ως συνεργάτες του οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ και στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, πέντε έτη. Οι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Ρεκούμης, εκπρόσωποι της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, της οποίας πραγματικός ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, καταδικάστηκαν σε επτά και πέντε έτη αντίστοιχα.

Ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, γιος του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, αθωώθηκε.

Με εξαίρεση τον Ιωάννη Καρούζο σε όλους τους κατηγορούμενους δόθηκε αναστολή στην έφεση. Ωστόσο, στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και της υποχρέωσης διανυκτέρευσης στο σπίτι της.

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών αλλά και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Ι. Καρούζο και 50.000 ευρώ σε καθέναν από τους υπόλοιπους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Όμιλος Καρούζου, με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή, προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες, έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία.

Στη δικογραφία, μάλιστα, αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φτάνει τα 300.000.000 ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής τα 30.000.000 ευρώ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών