Κατρούγκαλος: Η κυβερνητική στάση απέναντι στην Τουρκία είναι ενιαία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κατρούγκαλος: Η κυβερνητική στάση απέναντι στην Τουρκία είναι ενιαία

Δημοσίευση: 1:00 μ.μ. | 14/3/18

Ως αναμενόμενη χαρακτήρισε τη στάση του ΝΑΤΟ όπως εκφράστηκε από τον Γενς Στόλτενμπεργκ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

"Η λέξη που χρησιμοποίηση ο υπουργός άμυνας, "ομηρεία", έχει χρησιμοποιηθεί από διεθνείς αναλυτές για να προσδιοριστούν πολιτικές της γειτονικής χώρας", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι δύο αξιωματικοί, "ο χρόνος που έχει περάσει είναι μικρός για να μπορέσουμε να πούμε ότι υπάρξει υπέρβαση του ορίου της δίκαιης δίκης, μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία παρόμοια. Επομένως η πολιτική μας προφανώς είναι ενιαία.

Είναι αυτή που προσδιορίζεται από τον πρωθυπουργό και εκφράζεται από τον υπουργό εξωτερικών, ακόμα και αν υπάρχει διαφορά στα εκφραστικά μέσα όπως στην περίπτωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας".

Όσον αφορά στη στάση του ΝΑΤΟ, με τον Γενικό Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ ουσιαστικά να κρατάει ίσες αποστάσεις για το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μεθόδευση που να μπορούμε να δείξουμε και να ζητήσουμε την παρέμβασή του ΝΑΤΟ, επομένως δεν θεωρώ ότι δεν ήταν αναμενόμενη η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα".

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών