ΚΚΕ: Δεν βάζουμε πλάτη στην πρόταση της ΝΔ για προανακριτική | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

ΚΚΕ: Δεν βάζουμε πλάτη στην πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

Δημοσίευση: 3:19 μ.μ. | 8/3/18

Το ΚΚΕ προσανατολίζεται σε αποχή από τη μυστική ψηφοφορία Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη χρήση προστατευόμενων και ανώνυμων μαρτύρων

Την απόφαση του Περισσού να μη στηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής κατά τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εμείς, όπως δεν θα βάλουμε πλάτη να νομιμοποιήσουμε τις εκφυλιστικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Προανακριτική για τη NOVARTIS, έτσι και δεν θα βάλουμε πλάτη στη σημερινή ψηφοφορία, στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συγκεκριμένη πρόταση, που αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες τους» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ΚΚΕ προσανατολίζεται να απόσχει από τη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ.

Ο κ. Καραθανασόπουλος επέρριψε επίσης στη ΝΔ και στη ΔΗ.ΣΥ ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση για το σκάνδαλο Novartis είχαν ασκήσει σκληρή κριτική για το γεγονός ότι η δικογραφία βασίζεται σε προστατευόμενους μάρτυρες αλλά τώρα βασίζουν τις κατηγορίες τους σε «ανώνυμες καταγγελίες. «Αυτό είναι ένα βήμα παραπέρα στον εκχυδαϊσμό και στον εκφυλισμό της υπόθεσης» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΚΚΕ.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών