Κλήση του Δημήτρη Κρεμαστινού αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κλήση του Δημήτρη Κρεμαστινού αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή

Δημοσίευση: 3:35 μ.μ. | 7/3/18

Με τον προγραμματισμό του περιεχομένου των επόμενων συνεδριάσεων συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, με το Σώμα να αποφασίζει την κλήση του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινού

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ανοίγοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, εκμυστηρεύτηκε ότι υπήρχε η σκέψη για να τερματιστούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis και τη σύσταση αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής. Ωστόσο, η άποψη αυτή δεν υιοθετήθηκε, με τον κ. Μπαλωμενάκη να προτείνει το από εδώ και πέρα πλαίσιο διερεύνησης της Επιτροπής.

«Υπάρχουν φαρμακευτικά και ιατροφαρμακευτικά υλικά –δηλαδή ιατρικού χαρακτήρος- που οφείλουμε να εξετάσουμε και να δούμε τι στοιχεία μπορούμε να αντλήσουμε από κει» πρότεινε ο πρόεδρος, συμπληρώνοντας τα εξής:
  • Να ζητηθεί η συνολική δημόσια και ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη και η δαπάνη για ιατροφαρμακευτικά υλικά πάσης φύσεως ανά έτος. «Ας τα πάρουμε επισήμως (σ.σ. τα στοιχεία) να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε» είπε επί λέξει ο κ. Μπαλωμενάκης.
  • Να ζητηθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το φάρμακο και οι σχετικές εκθέσεις.
  • Να έρθουν στην Επιτροπή όλες οι σχετικές καταγγελίες.
Εντύπωση προκάλεσε η πρόταση της Εύης Χριστοδουλοπούλου, η οποία σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ζήτησε να φτάσουν στην Επιτροπή τα στοιχεία και για όσους υπουργούς εμπόδισαν την σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου. Λες και εντός των αρμοδιοτήτων της Εξεταστικής Επιτροπής είναι και η απονομή τιμητικής πλακέτας στα μέλη των προηγούμενων κυβερνήσεων που έπραξαν τα δέοντα ως όφειλαν...

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών