Κλιμακούμενες ενέργειες της Αθήνας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κλιμακούμενες ενέργειες της Αθήνας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Δημοσίευση: 5:06 μ.μ. | 6/3/18

Να παραμείνουν χαμηλοί οι τόνοι σε ό,τι αφορά την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία επιδιώκει η κυβέρνηση, ώστε να μη γίνει η υπόθεση μείζον διπλωματικό επεισόδιο. Ωστόσο στο παρασκήνιο οι διπλωματικές ενέργειες εντείνονται και σε διμερές επίπεδο και σε διεθνή fora

Την ανάγκη “να μην αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο” η υπόθεση κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές μετά την άτυπη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο προβληματισμός στην κυβέρνηση εντείνεται σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, καίτοι η Αθήνα συνεχίζει να εκτιμά ότι δε θα εξελιχθεί σε “διπλωματικό θρίλερ”, όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν μετά τη συνεδρίαση πως το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, προς το παρόν η κυβέρνηση δε θα προβεί σε δημόσιες πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες, αν και στο παρασκήνιο αυτές όχι απλώς εντείνονται, αλλά δεν αφορούν μόνο τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, αλλά και τα διεθνή fora. Μ’ άλλα λόγια, για την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, δεν σκοπεύει να τηλεφωνήσει είτε στον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είτε στον ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σημειωτέον ότι στην άτυπη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου τέθηκε επί τάπητος και η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αισιοδοξία για την οικονομία
Τέλος, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα οικονομίας, με κυβερνητικές πηγές να διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται “σε ένα καλό αναπτυξιακό μομέντουμ”, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, στη συνεδρίαση υπήρξε ανασκόπηση της ολοκληρωθείσης τρίτης αξιολόγησης και ξεκίνησε η προετοιμασία για την τέταρτη και τελευταία.

Γιώργος Μελιγγώνης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών