Νέες συλλήψεις μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Νέες συλλήψεις μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18»

Δημοσίευση: 11:09 π.μ. | 7/3/18

Προέκυψε η εμπλοκή ακόμη έξι άτόμων

Μεγαλώνει η λίστα των συλλήψεων μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Μετά από 10 κατ’ οίκον έρευνες σε Αττική, Γιάννενα και Σέρρες έχουν συλληφθεί πέντε άτομα για συμμετοχή σε
ακροδεξιές οργανώσεις, εμπρησμούς σε στέκια και επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτικών τους αντιπάλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φέρεται να είναι μέλη της χιτλερικής οργάνωσης «Combat 18», που στην Ελλάδα εμφανίζεται και με το όνομα «Combat 18 Hellas», αλλά και των «Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών» ή «ΑΜΕ», με τους οποίους φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει από κοινού πολλές από τις επιθέσεις τους.

Oπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμα ημεδαπών, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών) , οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών