Ολοκληρώθηκαν επισκευές από τον σεισμό του καλοκαιριού σε σχολεία της Λέσβου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ολοκληρώθηκαν επισκευές από τον σεισμό του καλοκαιριού σε σχολεία της Λέσβου

Δημοσίευση: 11:24 π.μ. | 1/3/18

Ορισμένα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ

Ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο Λέσβου, οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου σε σχολικά κτίρια του νησιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Λέσβου, στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκαν εργασίες μονώσεις εξωτερικών χώρων και μονώσεις ταρατσών για την αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσλειτουργιών που προκαλούνταν από τις συχνές εισροές υδάτων και υγρασίας, τοπικά επιχρίσματα, καθολικός χρωματισμός των εξωτερικών όψεων του κτιρίου και βάψιμο κιγκλιδωμάτων, ενώ επισκευάστηκε και το κτίριο των παλαιών τουαλετών.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν και οι επισκευαστικές εργασίες στο Σχολικό Συγκρότημα της Ακαδημίας, που περιελάμβαναν αποκατάσταση ρηγματώσεων, σε στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, επιχρίσματα, χρωματισμοί και μονώσεις.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Οι ανάγκες της σχολικής κοινότητας αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο Λέσβου και η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές, τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γονείς, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φοίτηση των μαθητών να γίνεται σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολεία. Σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση τα έργα υποδομών και γενικότερα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία της Λέσβου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς».

«Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά στην παιδεία στο νησί» δήλωσε ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός στο newsbeast.gr. Πρόσθεσε δε πως κάποια σχολεία έχουν ενταχθεί και στο ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε πως με συντονισμένες προσπάθειες κανένα παιδί στο νησί δεν έχασε μαθήματα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών