Προσφορές από κολοσσούς για τα θαλάσσια οικόπεδα υδρογονανθράκων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Προσφορές από κολοσσούς για τα θαλάσσια οικόπεδα υδρογονανθράκων

Δημοσίευση: 6:45 μ.μ. | 5/3/18

Δύο κοινοπραξίες κατέθεσαν τελικά προσφορές για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης και του Ιονίου, στους διαγωνισμούς που έληγαν την Κυριακή

Στον ένα διαγωνισμό για τα δύο οικόπεδα, Δυτικά και Νοτιοδυτικά Κρήτης κατέθεσε προσφορά η κοινοπραξία Total - ExxonMobil – ΕΛΠΕ. Στο δεύτερο διαγωνισμό για το οικόπεδο του Βόρειου Ιονίου κατέθεσε προσφορά η κοινοπραξία Repsol – ΕΛΠΕ.

Με την υποβολή των προσφορών επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον που έχουν για την ελληνική επικράτεια κάποιοι εκ των κολοσσών του διεθνούς πετρελαϊκού τομέα,  όπως η Αμερικανική ExxonMobil, η Γαλλική Total και η Ισπανική Repsol.

Ενδιαφέρον έχει ταυτόχρονα το γεγονός ότι τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν και στις δύο κοινοπραξίες, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο τους στον ερευνητικό τομέα της ελληνικής επικράτειας, καθώς έχουν ήδη αναλάβει ερευνητικό έργο σε δύο χερσαίες περιοχές (Άρτα – Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος), συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε σχήματα που θα ερευνήσουν και τις θαλάσσιες περιοχές του Πατραϊκού κόλπου, του οικοπέδου 2  στο Ιόνιο και του οικοπέδου 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Όπως υπογραμμίζει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων που έχει την ευθύνη των διαγωνισμών, «η διαδικασία υποβολής προσφορών κύλησε ομαλά, τηρουμένων όλων των νόμιμων προϋποθέσεων. Η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει με γοργό ρυθμό στην αξιολόγηση των υποβληθεισών προσφορών, με σκοπό την εισήγησή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάδειξη του επιλεγέντος αιτούντος για κάθε μία από τις προς παραχώρηση περιοχές».

Θοδωρής Παναγούλης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών