Σημίτης: Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε για να γίνει ένα ρεύμα ανανέωσης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σημίτης: Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε για να γίνει ένα ρεύμα ανανέωσης

Δημοσίευση: 9:28 μ.μ. | 16/3/18

Την άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να μείνει μακριά από τον λαϊκισμό και να γίνει «ρεύμα ανανέωσης και μεταρρύθμισης» εξέφρασε από το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Κώστας Σημίτης

«Εμείς που επιδιώκουμε μια κοινωνία με αυξανόμενη κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να πιάσουμε τον παλμό της νέας εποχής και να ανοίξουμε αξιόπιστες προοπτικές», υπογράμμισε στον χαιρετισμό, που απηύθυνε στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Προειδοποίησε, μάλιστα, πως μεταρρύθμιση σημαίνει μάχη, εξηγώντας πως κάθε αλλαγή θίγει προνόμια και πελατειακές σχέσεις, ως εκ τούτου συναντά αντιδράσεις και απαιτεί επιμονή και αντιπαράθεση: «Το έργο, που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ειλικρίνειας στην επικοινωνία με τους πολίτες, καθώς, όπως είπε, ο πολίτης συνεργάζεται εάν ενημερώνεται σωστά. «Η παράταξή μας πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής στην επικοινωνία της με τους πολίτες. Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μια μέρα. Στο μέλλον η κάθε κυβερνητική πολιτική θα συγκαθορίζεται από τις συμφωνίες που ήδη υπάρχουν με την ΕΕ και τις υποχρεώσεις στους δανειστές. Απραγματοποίητες υποσχέσεις θα δίνονται αναμφίβολα από τα άλλα κόμματα. Θα πρέπει να καταγγελθούν αποφασιστικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην διεύρυνση της πολιτικής επιρροής του Κινήματος Αλλαγής, ο Κώστας Σημίτης, επικαλέστηκε τον Νίκο Αλιβιζάτο για να επισημάνει πως πρέπει να προσελκυστούν πρόσωπα ικανά να ενισχύσουν τη δυναμική της αλλαγής, απορρίπτοντας το μοντέλο μίας παράταξης, που καταλήγει να είναι άθροισμα μηχανισμών και πεδίο φιλοδοξιών κάποιων ομάδων. «Το Κίνημα Αλλαγής δεν δημιουργήθηκε για να μοιράσει πόστα, εξουσίες ή να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε για να γίνει ένα ρεύμα ανανέωσης. Χρειάζονται γι’ αυτό διαδικασίες ανοιχτές, εύκολα προσβάσιμες, ώστε να κινητοποιηθούν οι πολλοί, που αισθάνονται την ανάγκη μιας νέας έκφρασης και την απελευθέρωση από εντολές μηχανισμών και στενόμυαλες κομματικές πειθαρχίες», κατέληξε ο κ. Σημίτης.

Αντώνης Γκιόκας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών