Συλλαλητήριο για τους δύο στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συλλαλητήριο για τους δύο στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα

Δημοσίευση: 12:58 μ.μ. | 11/3/18

Μήνυμα συμπαράστασης στους κρατούμενους και τις οικογένειες τους

Ξεσηκωμός επικρατεί όχι μόνο στον Έβρο και στη Θράκη για την συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των στρατιωτικών, που ξεκίνησε με Ορεστιάδα.

Μάλιστα έχουν υπάρξει και ενέργειες για «κλείσιμο» λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των στρατιωτών.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τη συγκέντρωση που έχουν ήδη «αγκαλιάσει» δεκάδες σύλλογοι του νομού και της Θράκης, αναφέρει το πρόγραμα που είναι:


  • 10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
  • 12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές
  • 13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

«Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το "παρών" ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους !!

Την Κυριακή 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα παιδιά μας και στις δύσκολκες ώρες που περνούν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι η σκέψη μας είναι μαζί τους.

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.
Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

Σας καλούμε όλους της Κυριακή λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας» αναφέρουν οι διοργανωτές.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών