Σκληρό «κατηγορώ» από Παπακώστα για την κοινωνική ατζέντα στην ΝΔ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σκληρό «κατηγορώ» από Παπακώστα για την κοινωνική ατζέντα στην ΝΔ

Δημοσίευση: 8:02 μ.μ. | 10/3/18

Θέση στο θέμα για ρατσιστικά παραληρήματα εντός της Ν.Δ, για Ρομά, αυτισμό και αναπηρίες, πήρε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα

Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα σχολίασε την στάση μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ρατσιστικά παραληρήματα σε Ρομά, ΑμΕΑ. Το ποτήρι ξεχείλισε για την κ. Παπακώστα, βλέποντας πρώτα της δηλώσεις Δαβάκη με το ρατσιστικό του παραλήρημα κατά των Ρομά εν συνεχεία ακολούθησε εκείνο του Ιάσων Φωτήλα, με τις ακραίες δηλώσεις του για διορισμό αναπήρου και το βράδυ της Πέμπτης η βουλευτής είδε τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στη Βουλή, να μιλάει περί «αυτισμού» απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα.

Στην παρέμβαση η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε:

«Η διαφορά ενός ικανού από έναν ανίκανο αντικατοπτρίζεται στο περιβάλλον τους ...Όταν πέφτεις στο ίδιο ολισθηρό ατόπημα, αναφέρομαι στην ντροπιαστική ,τρις, φραστική επίθεση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες Ρομά, αυτιστικούς και ΑμεΑ , εντός και εκτός κοινοβουλίου, δες στο περιβάλλον σου...Η κοινωνική ατζέντα στην ΝΔ ήταν ,κάποτε ,ψηλά στις προτεραιότητές της. Την τελευταία εβδομάδα συνετρίβη με γδούπο».

Να σημειωθεί ότι το ρατσιστικό κρεσέντο επιφανών στελεχών της ΝΔ κατά κοινωνικών ομάδων, όπως ΑμεΑ, Ρομά κ.α. προκάλεσε και την δημόσια επιστολή της συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, ΕΣΑΜΕΑ, η οποία ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να «μαζέψει» τον «γαλάζιο» βουλευτή «για τις απαράδεκτες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή»


πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών