Τη Δευτέρα ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης θα βρεθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τη Δευτέρα ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης θα βρεθούν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Δημοσίευση: 3:10 μ.μ. | 3/3/18

Σε φυλακές της Ανδριανούπολης κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Στην Αδριανούπολη έφτασε άμεσα η Ελληνίδα πρόξενος

Ένα διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, από μέλη τουρκικής περιπόλου στις Καστανιές, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα σύνορα.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκύπτει ότι, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης, με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μέχρι τότε θα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι τόσο οι κατηγορίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αλλά οι μεθοδεύσεις του κράτους του Ερντογάν και κυρίως πόσο θα χρησιμοποιήσει την περίπτωση αυτή ως μοχλό για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του και να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει με τη Δικαιοσύνη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αδριανούπολη έφτασε άμεσα η Ελληνίδα πρόξενος που έχει έδρα στη συγκεκριμένη πόλη και επισκέφθηκε τους δύο στρατιώτες, ενώ στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης έχουν μεταβεί στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών για να γίνουν επαφές με την τουρκική πλευρά.

Πάντως μέχρι στιγμής σε καλό κλίμα διεξάγονται και οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ.

Τι δήλωσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

«Δεν είμαστε κατάσκοποι», φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο. Το τουρκικό κανάλι “7 Haber” μεταδίδει ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών στις τουρκικές δικαστικές αρχές, ακολούθησαν κάποια ίχνη παπουτσιών που είδαν πάνω στο χιόνι και πέρασαν στην τουρκική πλευρά καταγράφοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα εικόνες, προκειμένου να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

Ένας εκ των δύο φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι, αρχίσαμε να τα ακολουθούμε, σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράτυπων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τουρκικές Αρχές ελέγχουν το αποθηκευμένο υλικό στα κινητά που έφεραν επάνω τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών