Επιβεβαιώνει πως ήταν έμμισθος σύμβουλος της Novartis ο Στουρνάρας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Επιβεβαιώνει πως ήταν έμμισθος σύμβουλος της Novartis ο Στουρνάρας

Δημοσίευση: 10:48 μ.μ. | 14/3/18

Δήλωση - απάντηση σε δημοσίευμα του Documento.gr που αναφέρεται στη συνεργασία του με τη Novartis εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Σύμβαση που δείχνει ότι ο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας παρείχε υπηρεσίες συμβούλου στη φαραμακευτική Novartis παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Το σχέδιο σύμβασης, το οποίο δημοσιοποιεί το Documento.gr, δείχνει ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν έμμισθος σύμβουλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Aπό τα στοιχεία που παρουσιάζονται προκύπτει ότι οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.

Όπως αναφέρει το Documento, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011.

Στουρνάρας: Δεν βρήκαν κάτι παράνομο

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του» ήταν η δήλωση-απάντηση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Στουρνάρας σχετικά με το δημοσίευμα.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών