Το ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε στο Βούτση για την κυβερνητική τακτική στη Βουλή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε στο Βούτση για την κυβερνητική τακτική στη Βουλή

Δημοσίευση: 5:02 μ.μ. | 7/3/18

Παφίλης και Λαμπρούλης επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής και κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση δεν φέρνει για συζήτηση πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ οι υπουργοί αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Θανάση Παφίλη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Γιώργο Λαμπρούλη, Αντιπρόεδρο της Βουλής, επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την κυβερνητική τακτική σε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα κατήγγειλε όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"1. Την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης η οποία αρνείται -παραβιάζοντας ακόμη και τον κανονισμό της Βουλής- να φέρει για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την «Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», την οποία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στις 18-10-2016.

2. Την επίσης απαράδεκτη άρνηση υπουργών της Κυβέρνησης να απαντήσουν τόσο σε απλές, όσο και σε Επίκαιρες Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου, καταθέτοντας και συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναφέρονται στον πίνακα που επισυνάπτεται."

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών