Τζαβάρας: Γίνονται επιδεικτικές κινήσεις για να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τζαβάρας: Γίνονται επιδεικτικές κινήσεις για να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή

Δημοσίευση: 2:09 μ.μ. | 6/3/18

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ σχολίασε τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση, αλλά και από δικαστικούς

“Γίνονται επιδεικτικές κινήσεις και από δικαστικούς λειτουργούς και από υπουργούς, μόνο και μόνο για να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή. Αυτά τα φαινόμενα δεν προδίδουν μια ομαλά λειτουργούσα Δημοκρατία” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, σχολιάζοντας τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Novartis από την κυβέρνηση, αλλά και από δικαστικούς.

Πρόσθεσε ότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι υπάρχει προσπάθεια από την κυβέρνηση “να δημιουργηθούν θύλακες στη δικαιοσύνη οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε επηρεασμούς. Αυτό το λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε επανειλημμένες ανακοινώσεις και μάλιστα έχει κατηγορηθεί συγκεκριμένο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου για απειλή και τρομοκρατία”.

Σημείωσε, παράλληλα, όσον αφορά το ρόλο της προανακριτικής επιτροπής, ότι “δεν είναι αρμόδια η Βουλή να ασκήσει ποινική δίωξη. Τι εμποδίζει αυτή τη στιγμή τη δικαιοσύνη να ψάξει λογαριασμούς και τις διαδρομές χρήματος και αν τυχόν αυτές οι διαδρομές συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα να ασκήσει ποινική δίωξη”;

Ο κ. Τζαβάρας επεσήμανε, ακόμα, πως το σκάνδαλο Novartis δεν θα έπρεπε να είναι ζήτημα πολίτικης αντιπαράθεσης. Η διαφθορά δεν αποτελεί περιεχόμενο πολιτικής ιδεολογίας. Και όσοι έχουν υποκύψει στον πειρασμό του να χρησιμοποιήσουν το αξίωμα τους για να αποκομίσουν πλουτισμό προσωπικό, αυτό δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία κανενός κόμματος. Φως απόλυτο σε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Αυτό απαιτεί ο λαός”.

Κατέληξε, για την υπόθεση Novartis, ότι θα επαινέσει και θα χειροκροτήσει αν δει ότι πράγματι αυτή η επιτροπή θα φτάσει "το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο" γιατί όλοι οι πολίτες και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν πατριωτικό φρόνημα να εξαλείψουν τη διαφθορά από το δημόσιο βίο.

Όσον αφορά στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων Αξιωματικών στα σύνορα Ελλάδα - Τουρκίας στον Έβρο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση έχει προσπαθήσει να κρατήσει σε χαμηλό επίπεδο τους τόνους “γιατί όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στα σπίτια τους. Ένα περιστατικό που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν τυπικό διευθέτησης μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των συνοριακών των δύο χωρών, τώρα πήρε δυσανάλογες διαστάσεις επειδή έχουν αλλάξει βασικά δεδομένα στις σχέσεις των δύο χωρών”

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών