Βουλή: Ζωντανά η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βουλή: Ζωντανά η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή

Δημοσίευση: 1:01 μ.μ. | 8/3/18

Η συζήτηση δεν αποκαλείται να επικεντρωθεί και σε θέματα της επικαιρότητας όπως η ελληνοτουρκική κρίση και οι αποκαλύψεις για χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων από γερμανική εταιρεία την περίοδο 2003-2007

Στις 12 ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής όσον αφορά τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη για τη Novartis, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Η πρόταση της ΝΔ, η οποία κατατέθηκε ως απάντηση στην προανακριτική που συγκροτήθηκε για τη φερόμενη εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis, στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, του νυν υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη. Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν υπογράψει όλοι οι βουλευτές της γαλάζιας ΚΟ πλην του Μάριου Σαλμά.Στην αρχή της συνεδρίασης θα μιλήσουν 9 βουλευτές. Οι 8 θα είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ένας από τους ανεξάρτητους.

Στη συνέχεια, από 12 λεπτά θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Οι τρεις αναφερόμενοι υπουργοί θα πάρουν το λόγο για 20 λεπτά, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζάνακόπουλος.

Σύντομη παρέμβαση θα κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση θα κλείσει με τους αρχηγούς των κομμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μεσάνυχτα οπότε και θα στηθούν οι τρεις κάλπες προκειμένου να διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών