“Πάμε να πάρουμε πίσω το όνομα Μακεδονία” | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

“Πάμε να πάρουμε πίσω το όνομα Μακεδονία”

Δημοσίευση: 12:39 μ.μ. | 25/5/18

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το Σκοπιανό, τονίζοντας ότι "επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε στο Σκοπιανό". Ταυτόχρονα, απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, διαμηνύοντας: "Θα ήμουν ανόητος, να μη θέλω να είμαι Πρωθυπουργός μίας χώρας, που θα αποφασίζει πλέον μόνη της"

Μήνυμα αντεπίθεσης στο Σκοπιανό θέλησε να στείλει από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας απάντηση στις βολές που έχει εξαπολύσει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση στο Σκοπιανό.

Ο κύριος Τσίπρας δηλώνει ότι "επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε στο Σκοπιανό", εξηγώντας ότι μία καθαρή λύση erga omnes στο θέμα του ονόματος, σε συνδυασμό με απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της πΓΔΜ θα αποκλείσει ατυχείς ερμηνείες και παρεξηγήσεις γύρω από την Ιστορία της Μακεδονίας, που ανάγεται στην Αρχαία Ελλάδα.

"Πάμε να πάρουμε πίσω το όνομα της Μακεδονίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

"Η αντιπολίτευση ονειρεύεται καρβέλια" με το αίτημα για πρόωρες εκλογές
Μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όλα τα ανοιχτά ζητήματα των ημερών.

"Θα ήμουν ανόητος, να μη θέλω να είμαι Πρωθυπουργός μίας χώρας, που θα αποφασίζει πλέον μόνη της" μετά την έξοδο από το μνημόνιο και την διευθέτηση για το χρέος, υπογραμμίζει ο Αλέλξης Τσίπρας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα έχει μπροστά της ένα ολόκληρο χρόνο μετά την έξοδο από το μνημόνιο, ώστε να δώσει δείγματα μίας άλλης πολιτικής, χωρίς τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ανέλαβε ήδη πρωτοβουλία για να αποσυνδέσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές, ενώ προσδιόρισε τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στη λήξη της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή "το φθινόπωρο του 2019".

Απαντώντας τέλος στο αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε αντί άλλου σχολίου τη φράση: "Η αντιπολίτευση ονειρεύεται καρβέλια".

πηγή, φωτογραφία KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC facebook

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών