Ξυδάκης: Η ΑΕΠΙ είναι η Energa του Πολιτισμού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ξυδάκης: Η ΑΕΠΙ είναι η Energa του Πολιτισμού

Δημοσίευση: 7:21 μ.μ. | 16/5/18

Την απόφαση για την οριστική ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ σχολίασε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης

" Η ΑΕΠΙ είναι η Energa του Πολιτισμού, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, στο Ραδιόφωνο 24/7 για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να αποφασίσει για την οριστική ανάκληση της εταιρίας η οποία εισέπραττε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για λογαριασμό των δημιουργών. Ως υπουργός Πολιτισμού στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ξυδάκης πριν από 3 χρόνια είχε ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΠΙ. Ακολούθησε δέσμευση του πρωθυπουργού, πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών. Μετά το διαχειριστικό έλεγχο και αλλεπάλληλες έρευνες από την οικονομική αστυνομία, σε βάρος των μετόχων και μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ, ασκηθεί από την εισαγγελία δίωξη για επτά κακουργήματα.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων στην εταιρεία Μάνος Καβαλιέρος, ζήτησε από την υπουργό πολιτισμού να υπάρξει πρόβλεψη για τη συμμετοχή του προσωπικού της εταιρείας, στο νέο σχήμα ειδικού σκοπού που θα δημιουργηθεί υπό τον ελέγχο του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών