Κομισιόν για συντάξεις: Δεν μιλάμε με πηγές, πηγή είναι μόνο ο πρόεδρος Γιούνκερ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κομισιόν για συντάξεις: Δεν μιλάμε με πηγές, πηγή είναι μόνο ο πρόεδρος Γιούνκερ

Δημοσίευση: 4:08 μ.μ. | 14/9/18

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τοποθετήθηκε επί του θέματος της περικοπής των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί στις Βρυξέλλες σχολιάζουν με φειδώ τις πληροφορίες

Τη δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ ότι «τα συμφωνημένα πρέπει να τηρηθούν» επανέλαβε στην αίθουσα Τύπου της Κομισιόν ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Αλεξάντερ Βίντερστάιν.

«Στην Επιτροπή δεν μιλάμε για πηγές, αλλά για μία πηγή και αυτή είναι ο Πρόεδρός της, ο οποίος δήλωσε "Pacta sunt servanda"», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.

Από το πρωί που δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, οι θεσμοί στις Βρυξέλλες σχολιάζουν προσεκτικά τις πληροφορίες. Παρόλο που δεν επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ στο οριστικό του θέματος, ωστόσο υπενθυμίζουν ότι η αποστολή στην Αθήνα δεν είχε σκοπό ούτε να διαπραγματευτεί, ούτε να αποφασίσει.

Επομένως, τα τεχνικά κλιμάκια θα ενημερώσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, οι οποίοι θα αποφασίσουν τελικά αν οι θεσμοί δεν μιλούν πλέον για αναβολή της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωση του μέτρου. Έτσι κι αλλιώς, οποιαδήποτε απάντηση θα δοθεί στο Eurogroup Νοεμβρίου. Σε αυτό, υπενθυμίζεται, δεν θα συμμετέχει –εκ της διαδικασίας- ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Είναι σαφές ότι όποια απόφαση θα είναι μεν πολιτική, θα βασίζεται δε σε αριθμούς. Τελικό λόγο θα έχουν τα κράτη-μέλη, μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη μάχη.

Μαρία Ψαρά, φωτογραφία AP

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών