Θέρμο: Ιερέας αρνήθηκε να τελέσει την κηδεία 44χρονης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Θέρμο: Ιερέας αρνήθηκε να τελέσει την κηδεία 44χρονης

Δημοσίευση: 10:55 π.μ. | 8/9/18

«Ταλαιπωρία» και μετά θάνατον

Στην Ελλάδα, το 2018 οι πολιτικοί γάμοι, αριθμητικά, δεν διαφέρουν και πολύ από τους θρησκευτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, η εκκλησία έχει αλλάξει την στάση της, όσον αφορά την κηδεία αυτών που τέλεσαν πολιτικό γάμο.
Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας ακολούθησαν με λίγα λόγια την εξέλιξη της κοινωνίας όμως υπάρχουν κάποιοι ιερείς που συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά ακόμη και να τελέσουν κηδεία σε ανθρώπους, που κάποια στιγμή στην ζωή τους έπραξαν διαφορετικά. Μια τέτοια περίπτωση είχαμε στο Θέρμο Αιτωλοκαρνανίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioSite.gr, 44χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία παντρεμένη με δημότη του Δήμου Θέρμου, κάτοικο της Τοπικής Κοινότητας Αβαρίκου που έχασε τη μάχη με την ανίατη αρρώστια, “ταλαιπωρήθηκε” και μετά θάνατον για πολλές ώρες, αφού ο ιερέας του χωριού, πατήρ Κωνσταντίνος Τσούνης αρνούνταν, όπως μας καταγγέλθηκε, να προχωρήσει στην τελετή της ταφής εφαρμόζοντας, όπως ισχυρίστηκε, απόφαση της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να ψαλεί αυτός που έχει κάνει πολιτικό γάμο.

Τελικά, μπροστά στις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες δόθηκε άνωθεν εντολή να γίνει κανονικά η κηδεία.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών