Ζορμπά: Δεν πωλούνται οι αρχαιολογικοί χώροι - Πολύ γρήγορα θα λήξει αυτό το πανηγύρι | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ζορμπά: Δεν πωλούνται οι αρχαιολογικοί χώροι - Πολύ γρήγορα θα λήξει αυτό το πανηγύρι

Δημοσίευση: 4:14 μ.μ. | 11/10/18

Η υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι "πολύ σύντομα" ο κατάλογος με τα ακίνητα του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιευτεί δίνοντας τέλος στο ζήτημα

"Δεν πωλούνται οι αρχαιολογικοί χώροι, κανείς δεν τους πουλάει" τόνισε η υπουργός Πολιτικού Μυρσίνη Ζορμπά μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Μ. Ζορμπά υπογράμμισε ότι "πολύ σύντομα" ο κατάλογος με τα ακίνητα του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιευτεί. "Πολύ γρήγορα θα λήξει αυτό το πανηγύρι" σχολίασε χαρακτηριστικά η Μ. Ζορμπά.

Η υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι "νομικά αδύνατο να μεταβιβαστούν", καθώς απολαμβάνουν προστασία από τον ίδιο τον νόμο, ο οποίος "τους εξαιρεί ρητά". Μάλιστα, η Μ. Ζορμπά προέτρεψε όποιον "ανησυχεί ή έχει άλλη πολιτική βλέψη" να συμβουλευτεί κάποιο νομικό.

Αναφερόμενη στην απεργία σχετικά με το ζήτημα της μεταβίβασης, η Μ. Ζορμπά παρατήρησε ότι η εικόνα τουριστών που έχουν αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν μπορούν να μπουν στην Ακρόπολη είναι "μια εικόνα που πληγώνει την χώρα".

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών