Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον Νίκο Μανιαδάκη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον Νίκο Μανιαδάκη

Δημοσίευση: 4:17 μ.μ. | 11 Ιανουαρίου 2019

Το δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη

Έκλεισαν τα σύνορα για τον Νίκο Μανιαδάκη και με τη «βούλα» του συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα του, λίγες μόλις ώρες μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του κατηγορούμενου καθηγητή στην υπόθεση Novartis, επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου των εισαγγελέων.

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος το πρωί για περίπου μια ώρα έδωσε «μάχη» για να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Είναι ενδεικτικό πως βγαίνοντας από το γραφείο όπου συνεδρίαζε το δικαστικό συμβούλιο ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης δήλωσε: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», ενώ ο συνήγορος του Θοδωρής Μαντάς συμπλήρωσε: «Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Ήταν η πρώτη εμφάνιση του κατηγορούμενου ενώπιον της δικαιοσύνης μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο συνοδεύεται από την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών